expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Doprava ZDARMA 

při nákupu od 2 250 Kč

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Citroën značka: její vznik, historické modely a současnost


Od revolučních začátků v rukou André Citroëna v roce 1919 až po dnešní moderní designy značka Citroën neustále definuje inovaci a styl v automobilovém průmyslu. Každý model nosí pečeť jeho dědictví ai proto se Citroën stal synonymem pro kreativitu a technologický pokrok. Co všechno nabízí a jaké jsou její plusy a mínusy?



Značka Citroën, vznik, vývoj a dosavadní historie

Citroën má své kořeny ve Francii, značka byla založena v roce 1919 André Citroënem. Od svého vzniku se Citroën rychle vyprofiloval jako průkopník v automobilovém průmyslu a to i důrazem na technologický pokrok a originální design.

Citroën byl jedním z prvních výrobců, který implementoval hromadnou výrobu automobilů v Evropě, čímž zásadně přispěl k automatizaci a rozšíření automobilismu. V průběhu let Citroën představil několik ikonických modelů, které ovlivnily automobilový průmysl, mezi jinými i známý model Traction Avant z roku 1934.

Tento model byl jedním z prvních sériově vyráběných automobilů s předním pohonem a celokovovou karoserií, což bylo v té době technologickým průlomem. V 50. letech 20. století pak Citroën pokračoval v inovacích s modelem DS.

V současnosti je společnost Citroën o spojení tradice s inovacemi a zaměřením se na komfort, bezpečnost a stejně tak i environmentální udržitelnost.

Moderní modely jako Citroën C4 a SUV řady C5 Aircross jsou navrženy tak, aby vyhovovaly současným požadavkům na efektivitu a multifunkčnost, přičemž stále zůstávají věrné dědictví značky v oblasti designu a inovací. Citroën udržuje své místo na trhu jako značka, která kombinuje technickou excelenci se svým jedinečným stylem.

První model „Type A“, zajímavé byly i 2CV, CX a Saxo

Prvním modelem, kterým značka Citroën vstoupila na trh, byl „Type A“, představený v roce 1919. Tento vůz byl revoluční, jelikož byl jedním z prvních dostupných sériově vyráběných automobilů v Evropě. Citroën Type A byl vybaven spolehlivým 1.3litrovým motorem a nabízel nevídanou technologii za dostupnou cenu.

Citroën výrazně ovlivnil automobilový průmysl i dalším modelem 2CV, známým jako „Kačica“. Tento model byl navržen s cílem poskytnout levné a efektivní vůz pro široké vrstvy obyvatelstva a stal se doslova ikonou své doby.

V 70. letech Citroën představil model CX, který byl průkopníkem v designu a pokročilých technologiích a disponoval variabilním posilovačem řízení.

CX byl oceněn jako evropské auto roku 1975 a stal se známým svou rychlostí, pohodlím a vlastnostmi, které formovaly budoucnost automobilového designu. Podobně revolučním na konci 90. let byl model Saxo , chytrý a malý městský automobil.

Saxo byl cenově dostupný, stylový a nabízel různé verze, včetně sportovnějších modelů VTS, které zdůrazňovaly energický charakter vozu. Každý z těchto modelů představuje důležitou kapitolu v historii Citroën, přičemž každý z nich přispěl svými unikátními vlastnostmi nejen k historii značky, ale také aut obecně.

Jaké jsou dnešní TOP modely? C1, C3, C4 i populární Berlingo

Dnešní top modely společnosti Citroën zahrnují širokou škálu vozidel, která pokrývají různé segmenty trhu a nabízejí kombinaci inovací, komfortu a stylu. Mezi tyto modely patří Citroën C1, C3, C4 a také velmi oblíbené Berlingo, přičemž každý z těchto modelů přináší něco jedinečného a praktického do portfolia francouzské automobilky.

Citroën C1 je městský vůz, ideální pro jízdu v hustém městském provozu díky své kompaktnosti a obratnosti. Tento model je oblíbený mezi mladšími řidiči nebo jako druhý vůz v domácnosti pro jeho nízkou spotřebu paliva.

Model C3 stojí o level výše, nabízí více prostoru a pohodlí. Citroën C3 je známý svým jedinečným vzhledem a vnitřní prostor je navržen s důrazem na komfort a praktičnost. Citroën C4 zase představuje kategorii kompaktních hatchbacků a je dostupný v konvenčních i elektrických verzích, což ukazuje zásah v širokém portfoliu.

Citroën C4 kombinuje elegantní design s pokročilými technologiemi a poskytuje vysoký jízdní komfort, nezapomnělo se ani na špičkové bezpečnostní systémy.

Citroën Berlingo zase pokračuje v tradici jako jeden z nejpopulárnějších modelů pro užitkové využití a funkčnost. Je jednou z nejlepších ve své třídě a to pro jeho prostorovou kapacitu a flexibilitu, což jej činí ideálním vozidlem pro rodinu i podnikání.

Porovnání na závěr a zhodnocení, zda se Citroën vyplatí

Při hodnocení, zda se nákup vozu značky Citroën vyplatí, je důležité zvážit nejen parametry, ale také styl. Značka je o inovacích, ceně, komfortu, designu i hodnotě vozu v dlouhodobém horizontu. Citroën se snaží kombinovat praktičnost s unikátním designem, což často vede k vozidlům, která opravdu vynikají ve svých segmentech.

Jednou z hlavních předností značky je její zaměření na komfort. Modely C4 a Berlingo jsou zase navrženy s ohledem na pohodlí jízdy a širokou škálu funkcí.

Citroën se také snaží být lídrem v oblasti cenové dostupnosti a udržitelnosti, což dokazuje přítomnost ekonomických modelů jak C1 i elektrických verzí C4 . Tyto modely nabízejí nízkou počáteční cenu nebo nízké provozní náklady.

Z hlediska designu Citroën neustále experimentuje a přináší autentická vozidla, která se odlišují od konkurence. Toto je dvousečná zbraň, protože zatímco někteří zákazníci ocení jedinečný vzhled nebo funkce, jiní mohou preferovat konzervativnější designy. V některých případech je sporná i dílenská kvalita zpracování.

Na základě těchto faktorů je Citroën dobrá volba pro ty, kteří hledají auto s vysokým komfortem a příznivou cenou. Svými inovacemi a cenovou dostupností může být tato značka atraktivní volbou a to zejména pro individualisty.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Doprava ZDARMA  při nákupu od 2 250 Kč
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku